Szavazás

Legyen részönkormányzata Lakihegynek?:

Indul a sportcsarnok

|

Hamarosan egy sportcsarnokot kíván átadni a város. A Sporttanács elnöke Hohl László, egy ülést kíván összehívni a  napokban.

A sportegyesületek képviselőit szintén meghívták a szeptember 20-i ülésre. Napirendi pontjai között szerepel az Ádám Jenő Sportcsarnok és az új igazgatójának a bemutatása. Ezen kívül szó lesz az általános iskolák tornaterem használatának kérdéseire is.

Új fejezethez érkeztünk. Az eladósodott város nagy árat fizetett érte. Az építkezésre minduntalan benyújtott  pótköltségvetés megnövelte a kiadásokat, miközben nem oldja meg az iskolák tornaterem igényeit. A város központjától félreeső intézmény aligha fogja kiszolgálni a József Attila kisiskola növendékeit. Marad nekik a tornaszoba vagy a kinti udvar.

A Jobbik szigetszentmiklósi képviselője

-Dr. Barabás Botond szerint pazarlóan használja a város a bevételeit, miközben nincs elég iskola, óvoda és bölcsőde. A városnak olyan intézményhálózatot kell létrehoznia, amely valamennyi városlakóhoz eljut. Nem a szülőknek kellene kifesteniük a termeket. A sportcsarnok csak másodlagos.

-Ezenkívül a képviselő emlékszik még arra, hogy valamikor a Gyári úton is volt sportcsarnok a rendőrség közelében. A meglévőt kellett volna felújítani és bővíteni.

-Az intézmény fenntartása szintén teher lesz. Arra kellene törekedni, hogy erőforrásainkat maximálisan kihasználjuk, a sportolásra vágyó fiatalok az év nagy részében a szabadba kívánkozzanak. A vízisportok támogatása kiemelt kell hogy legyen. Ezen a területen verhetetlenek vagyunk.